48-uur

"𝐇𝐚𝐝 𝐢𝐤 𝐦𝐚𝐚𝐫 48 𝐮𝐮𝐫 𝐢𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐝𝐚𝐠" 

Vette onzin natuurlijk! We hebben allemaal 24 uur in een dag en je moet zelf keuzes maken hoe je die 24 uur besteed.

Toch betrap ik mezelf erop dat ik soms meer uren in een dag zou willen. Bij deze mijn grootste uitdaging als ondernemer op dit moment:

- 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘮𝘰𝘮𝘦𝘯𝘵𝘦𝘦𝘭 𝘦𝘦𝘯 𝘭𝘦𝘶𝘬𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘶𝘭𝘵𝘪𝘯𝘨 𝘰𝘱𝘥𝘳𝘢𝘤𝘩𝘵 𝘷𝘰𝘰𝘳 40 𝘶𝘶𝘳 𝘱𝘦𝘳 𝘸𝘦𝘦𝘬 (𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘶𝘳𝘦𝘯 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘯𝘰𝘰𝘥𝘻𝘢𝘬𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘥𝘦 𝘪𝘯𝘬𝘰𝘮𝘴𝘵𝘦𝘯 𝘰𝘱 𝘬𝘰𝘳𝘵𝘦 𝘵𝘦𝘳𝘮𝘪𝘫𝘯)

- 𝘋𝘢𝘢𝘳𝘯𝘢𝘢𝘴𝘵 𝘸𝘪𝘭 𝘪𝘬 𝘻𝘪𝘤𝘩𝘵𝘣𝘢𝘢𝘳 𝘣𝘭𝘪𝘫𝘷𝘦𝘯 𝘰𝘱 𝘓𝘪𝘯𝘬𝘦𝘥𝘐𝘯 𝘮𝘦𝘵 𝘭𝘦𝘶𝘬𝘦 𝘱𝘰𝘴𝘵𝘴, 𝘰𝘰𝘬 𝘥𝘪𝘵 𝘬𝘰𝘴𝘵 𝘦𝘦𝘯 𝘱𝘢𝘢𝘳 𝘶𝘶𝘳 𝘱𝘦𝘳 𝘸𝘦𝘦𝘬 𝘰𝘮 𝘵𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘻𝘪𝘯𝘯𝘦𝘯, 𝘵𝘦 𝘴𝘤𝘩𝘳𝘪𝘫𝘷𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘪𝘯 𝘵𝘦 𝘱𝘭𝘢𝘯𝘯𝘦𝘯 (𝘣𝘦𝘭𝘢𝘯𝘨𝘳𝘪𝘫𝘬 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘪𝘯𝘬𝘰𝘮𝘴𝘵𝘦𝘯 𝘰𝘱 𝘭𝘢𝘯𝘨𝘦 𝘵𝘦𝘳𝘮𝘪𝘫𝘯).

- 𝘈𝘭𝘴 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘯𝘦𝘮𝘦𝘳 𝘮𝘰𝘦𝘵 𝘪𝘬 𝘯𝘢𝘵𝘶𝘶𝘳𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘻𝘰𝘳𝘨𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘵 𝘮𝘪𝘫𝘯 𝘣𝘰𝘦𝘬𝘩𝘰𝘶𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘶𝘱-𝘵𝘰-𝘥𝘢𝘵𝘦 𝘪𝘴 𝘦𝘯 𝘣𝘭𝘪𝘫𝘧𝘵.

- 𝘐𝘬 𝘣𝘦𝘯 𝘥𝘳𝘶𝘬 𝘣𝘦𝘻𝘪𝘨 𝘮𝘦𝘵 𝘱𝘳𝘰𝘥𝘶𝘤𝘵𝘰𝘯𝘵𝘸𝘪𝘬𝘬𝘦𝘭𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯 (𝘝𝘰𝘰𝘳 𝘪𝘯𝘬𝘰𝘮𝘦𝘯 𝘰𝘱 𝘥𝘦 𝘭𝘢𝘯𝘨𝘦 𝘵𝘦𝘳𝘮𝘪𝘫𝘯).

- 𝘐𝘬 𝘸𝘪𝘭 𝘨𝘳𝘢𝘢𝘨 2 𝘬𝘦𝘦𝘳 𝘱𝘦𝘳 𝘸𝘦𝘦𝘬 𝘴𝘱𝘰𝘳𝘵𝘦𝘯.

- 𝘈𝘧𝘴𝘱𝘳𝘦𝘬𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘵 𝘷𝘳𝘪𝘦𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘥𝘦𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘯𝘦𝘮𝘦𝘳𝘴.

- 𝘈𝘭𝘭𝘦 𝘬𝘭𝘦𝘪𝘯𝘦 𝘥𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯 𝘥𝘪𝘦 𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘵𝘶𝘴𝘴𝘦𝘯𝘥𝘰𝘰𝘳 𝘬𝘰𝘮𝘦𝘯.

- 𝘌𝘯 𝘵𝘰𝘵 𝘴𝘭𝘰𝘵 𝘮𝘪𝘫𝘯 𝘣𝘦𝘭𝘢𝘯𝘨𝘳𝘪𝘫𝘬𝘴𝘵𝘦 𝘵𝘪𝘫𝘥𝘣𝘦𝘴𝘵𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨: 𝘮𝘪𝘫𝘯 𝘨𝘦𝘻𝘪𝘯!

Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te zien dat ik veel wil doen in een week en voor mijn gevoel zit ik in een tussenfase dat mijn bedrijf nog te klein is om zaken volledig uit te besteden (en ik heb ook moeite met loslaten), maar dat het te groot aan het worden is om alles zelf te blijven doen. Voor nu zet ik mijn schouders eronder om zo snel mogelijk op het punt te komen dat het uitbesteden noodzakelijk wordt, maar als ik eerlijk ben zal er voor alles wat ik loslaat weer 3 nieuwe project beginnen. Ik krijg gewoon erg veel energie van (de meeste) dingen die ik doe.

Dus ik moet ook keuzes maken in hoe ik mijn tijd besteed. En het grote voordeel van zelfstandig ondernemer zijn is dat ik elke dag de vrijheid heb om hierin volledig zelf die keuze te maken!